• IKXS Hulp bij Seksuele problemen
  • Coaching op locatie of aan huis
  • Heel Nederland
  • Professioneel & Discreet

Over mij

 

Heel lang had ik het gevoel dat ik iets miste. Iets waarvan ik wist dat ik het zelf hard nodig had, maar nog nooit serieus over na had gedacht.


Heling.


Ik ben altijd erg beschermd opgevoed. Die bescherming samen met de religie binnen ons gezin zorgden ervoor dat ik me enorm ongemakkelijk voelde met aanraken en aangeraakt worden. Aanraking stond bij ons gelijk aan seksualiteit, terwijl dit natuurlijk niet de waarheid is. Ik veroordeelde mezelf en voelde veel weerstand. Ik voelde zoveel schaamte voor iets wat zo natuurlijk zou moeten zijn.
Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn gevoel. Waarom was ik zo onzeker en oordelend naar mezelf? Waarom viel ik steeds terug in het patroon van ongezonde relaties en burn-outs?

Het antwoord vond ik toen ik de term ‘hoogsensitiviteit’ voorbij hoorde komen. Op de vele vragen waar ik jaren mee rondliep, kwam eindelijk een antwoord. Door meer te leren over hoogsensitiviteit ben ik ook meer over mezelf te weten gekomen. Ik heb mijn authentieke zelf gevonden en kan nu met nieuwe levenslust mijn eigen pad bewandelen.


Ergens in mijn zoektocht kwam ik in aanraking met een voorzichtige vorm van massage: Voetreflexologie. Bij deze massage was minimale aanraking vereist. Dit was dus ook perfect om mee te beginnen. Ik begon met cursussen en opleidingen om als holistisch therapeut aan de slag te kunnen als gevolg op deze eerste ontmoeting met aanraking. De schaamte en ongemakkelijkheid verdwenen steeds een stukje verder naar de achtergrond en terwijl ik groeide, groeide mijn nieuwsgierigheid naar de koppeling met seksualiteit mee.

 

De opleiding tot Sekscounselor was de volgende logische stap. Hierin heb ik geleerd welke problemen een mens kan ondervinden met hun seksualiteit. Te weinig mensen zijn zich bewust van hoe hun sensitiviteit hiermee samengaat. Het gevolg is dat mensen er niet over praten vanuit schaamte of onzekerheid. Verschrikkelijk zonde, omdat die sensitiviteit juist heel fijn kan zijn.

 

Ik kom zo vaak mannen en vrouwen tegen die worstelen met dezelfde problemen als het gaat om intimiteit en seksualiteit. Hierbij heb ik het over wat we missen in onze basis. Ons eigen ‘ik’ en onze eigen ‘seksualiteit’ zijn zó nauw verbonden dat een probleem met het één vaak een probleem veroorzaakt bij het ander. Het is een vicieuze cirkel waaraan ontsnappen soms onmogelijk lijkt.
Wanneer we onszelf liefhebben, kunnen we die liefde onvoorwaardelijk geven aan anderen. Dit vraagt echter wel een stevige basis in jezelf. Je moet je grenzen kennen, weten wie je bent en waar je voor staat. Op deze manier kun je veilig intiem contact aangaan met een ander zonder je authentieke zelf te verliezen. 

 

Mijn praktijk focust zich vooral op lichaamsgericht coachen en (gedeeltelijk) helen van hoogsensitieve personen op het gebied van seksualiteit en relaties.
Het lichaam verraadt vaak de verborgen trauma’s en wonden die je met je meedraagt.
Wat ik voor je kan doen, is deze plaatselijke opstoppingen verminderen of verwijderen en je coachen naar een gezondere relatie met jezelf en anderen. Zonder schaamte, zonder oordeel. Ik ben zelf immers ervaringsdeskundige op dit gebied, dus ik begrijp je als geen ander.


Wanneer jij er klaar voor bent om te gaan werken aan jezelf zal ik voor je klaarstaan. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar de vrijheid die je ervaart wanneer je jezelf laat helen, is het meer dan waard.

 

Ik ben Christine Fiere, gediplomeerd Sekscounselor en Ervaringsdeskundige op het gebied van Hoogsensitiviteit, Cultuur & Religie.

Holistisch Massagetherapeut en HSP Coach bij praktijk CHENZI in Oud-Beijerland.