• IKXS Hulp bij Seksuele problemen
  • Coaching op locatie of aan huis
  • Heel Nederland
  • Professioneel & Discreet

Wat is Sekscounseling?

 

´Seks´ is overal en altijd, maar toch blijft het lastig om erover te praten. Zeker wanneer je problemen ervaart. Dan ervaren we schaamte en gaan we er alles aan doen om het probleem op te lossen of te verbergen. Zeker in een relatie kan dit vervelende gevolgen hebben. Het is daarom noodzakelijk om duidelijk te communiceren over hoe jullie seksualiteit beleven en vooral wat jullie individueel en van de ander verwachten en verlangen. Kom je er niet uit en heb je hierbij ondersteuning nodig, dan is een gesprekssessie Sekscounseling aan te raden. Counseling is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening waarbij we samen kijken naar jouw/jullie doel dat je voor ogen hebt en wil bereiken. Door hulp te durven vragen en het probleem bespreekbaar te maken zet je al een belangrijke stap richting een oplossing! Afhankelijk van het probleem kan ik jullie in 1-2 sessie al een heel stuk op weg helpen. Vaak hebben we alleen even een duwtje in de goede richting nodig, zodat je weer volop kan genieten van jezelf en je sekspartner.

Lichaamswerk Intimiteit & Seksualiteit

In mijn rol als Sekscounselor ben ik ervan overtuigd dat we heel veel kunnen bereiken door met elkaar in gesprek te gaan en als Holistisch Therapeut (in mijn praktijk CHENZI)  weet ik hoe belangrijk het is om daadwerkelijk met ons lichaam aan de slag te gaan, te luisteren en te ervaren wat het te vertellen heeft. Daarom biedt IKXS ook Lichaamsgerichte Coaching aan. Jullie gaan dan op een ontspannen manier in jullie eigen veilige omgeving met aanraking en massage aan de slag. Deze aanrakingen zijn gericht op het (opnieuw) verbinden & ontdekken van je eigen lichaam en dat van de ander. Ook leer je hierdoor tijdig je grenzen aan te geven, zodat jij als individu positief, maar krachtig assertief kan zijn binnen jouw seksuele relatie. Jullie komen op deze manier achter je persoonlijke seksuele voorkeuren en verlangens. Dit brengt rust en ontspanning in jullie seksuele relatie, verwachtingen en wensen worden duidelijk.

 

Tijdens deze therapeutische sessies vinden er geen seksuele handelingen plaats! 

 

Om seksuele problemen zoals erectie- of ejaculatiestoornissen aan te pakken zijn andere praktische lichaamsgerichte oefeningen zeer helpend. Hier kan op een later tijdstip thuis mee geoefend worden aan de hand van een persoonlijk stappenplan.