Wat kan je verwachten?

 

Onze eerste afspraak betreft een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en brengen we het probleem waarvoor jullie contact met mij hebben opgenomen duidelijk in beeld. Na dit gesprek bespreken we de vervolgstappen. Soms is doorverwijzing nodig naar arts of andere hulpverlener. 

 

Na het intake gesprek stel ik een kort behandelplan op met daarin onze afspraken en het doel wat jullie willen bereiken. Ik geef een advies over het aantal sessies, maar deze worden los aangeboden, dus geen trajecten of pakket. Counseling is een kortdurende vorm van hulpverlening, 1-3 vervolgsessies zijn vaak voldoende.

 

In mijn rol als Sekscounselor ben ik ervan overtuigd dat we heel veel kunnen bereiken door met elkaar in gesprek te gaan en als Holistisch Therapeut weet ik hoe belangrijk het is om daadwerkelijk met ons lichaam aan de slag te gaan, te luisteren en te ervaren wat het te vertellen heeft. Daarom gaan jullie in een vervolgsessie ook lichaamsgerichte oefeningen doen. Deze zijn gericht op het (opnieuw) verbinden & ontdekken van je eigen lichaam en dat van de ander. Ook leer je hierdoor tijdig je grenzen aan te geven, zodat jij als individu positief, maar krachtig assertief kan zijn binnen jouw seksuele relatie. Jullie komen op deze manier achter je persoonlijke seksuele voorkeuren en verlangens. Dit brengt rust en ontspanning in jullie seksuele relatie, verwachtingen en wensen worden duidelijk.

 

Tijdens deze therapeutische sessies in mijn praktijk vinden er geen seksuele handelingen plaats. 

 

Om seksuele problemen zoals erectie- of ejaculatiestoornissen aan te pakken zijn andere praktische lichaamsgerichte oefeningen zeer helpend. Hier wordt thuis mee geoefend aan de hand van een persoonlijk stappenplan.